Bruktforretningen minnet om alle andre bruktforretninger i de smale forstadsgatene i Tokyo: utenfor på fortauet og i det skyggefulle butikkinteriøret sto det utstilt brukte skrivemaskiner, pynteboller, kjøkkengjenstander, elektriske artikler og gamle kostbare leketøy i plast fra årene før krigen. Alle tingene hadde en historie. Men ingen kjente lenger denne historien.
Det var det samme med menneskene i butikken. Herr Nakano selv, brukthandleren med alle ekskonene og sin gudegitte evne til å prute. Nakanos søster Masayo, kunstneren med de merkelige kunstverkene, som bar på en egen sorg. Fortelleren Hitomi, som hadde kommet til forretningen på jakt etter en jobb som ga henne akkurat nok inntekt, for akkurat nok innsats. Og Takeo, den mutte og megetsigende hjelpemannen med et forbløffende øye for antikviteter, som Hitomi syns det er stadig vanskeligere ikke å tenke på.
Hiromi Kawakami er en av Japans fremste nålevende forfattere, med en lang rekke romaner og novellesamlinger bak seg. Hun gjorde stor suksess her til lands med sin første roman på norsk, Merkelig vær i Tokyo, og hun har vært en av hovedgjestene på litteraturfestivalen på Lillehammer. Nå er hun tilbake med enda en vakker, sanselig og forunderlig fascinerende roman om stille liv og skjeve lidenskaper i det moderne Tokyo. Bruktbutikken fører sammen gjenstander, kunder, butikkansatte og fellesskapene rundt på stadig nye og forunderlige vis. Underveis lærer alle i butikken mer både om hverdagen, menneskene, kjærligheten - og seg selv. Det er som Herr Nakano pleier å si det, når han skal forklare hemmeligheten bak en god forretning for avlagte gjenstander: «Folk kjøper ting nettopp fordi de er ubrukelige.»