O carte blândă care, în câteva zeci de texte despre cele mai diverse situații din viața de zi cu zi, cuprinde sinteza gândirii lui Jacques Salomé, unul dintre cei mai îndrăgiți formatori din domeniul relațiilor interumane.
Jacques Salomé își pune întrebări lui și vieții prin intermediul câtorva zeci de articole în care abordează atât subiecte sociale, cât și probleme personale, chiar existențiale. Ca întotdeauna, scopul lui este să ne arate cum să ne facem viața mai bună folosindu-ne toate resursele interioare și cum să ne (re)descoperim capacitatea de a vedea binele din jurul nostru. O lectură care insuflă curaj!
– Psychologies
Ne trebuie curaj ca să ne construim neîncetat, zi după zi, și ca să ne găsim acea frumusețe interioară care să ne ajute să trecem peste feluritele obstacole ivite la tot pasul. E o certitudine pe care Jacques Salomé ne-o împărtășește abordând o largă varietate de teme, printre care dificultatea de a iubi și fragilitatea umană, necesitatea separării atunci când „împreună“ ajunge doar un cuvânt golit de sens, capcanele rolului de părinte, vremurile pe care le trăim și pericolele lor.
Textele scurte surprind prin diversitate, mergând de la amintiri și corespondență până la interludii cu irizații poetice, alegorii cu accente de (auto)ironie și veritabile pagini de manifest pentru relații interumane sănătoase. Cu simplitate și blândețe, ele ne prezintă sinteza gândirii lui Jacques Salomé, oferindu-ne ocazia (re)întâlnirii cu unul dintre cei mai îndrăgiți formatori în domeniul comunicării, ale cărui idei răzbat până la esența omenescului și, poate de aceea, rămân mereu actuale.