Kapitalismen er i krise. De rike har blitt rikere – den øverste prosenten eier 44 prosent av verdens rikdom – mens klimaendringene endrer livet på jorden. Hvordan kan vi løse disse problemene som har vokst fram gjennom årtier?
Denne boka tar for seg de store utfordringene i verden på en radikalt ny måte. Global oppvarming, forurensning, demens, fedme, skytevåpenepidemi, mobilitet – disse dilemmaene knyttet til miljø, helse og sosiale forhold er enorme, komplekse og har ingen enkle løsninger.
Mariana Mazzucato mener at for å løse vår tids store problemer må vi tenke større, og bruke ressursene våre på en måte som er like dristig og inspirerende som månelandingen i 1969.
Vi må restrukturere kapitalismen fundamentalt og gjøre den inkluderende og bærekraftig. Vårt økonomiske system må løse konkrete problemer, fra den digitale kløften og livstruende pandemier til forurensningen i byene. Dette innebærer at bedrifter, samfunn og myndigheter må samle seg om felles mål.
En ny økonomi. Hvordan månelandingen inspirerer til å endre kapitalismen er oversatt av Eivind Lilleskjæret.
Mariana Mazzucato (f. 1968) er en økonom med italiensk–amerikansk statsborgerskap. Hun er professor ved University College London i Economics of Innovation and Public Value og er grunnlegger av deres Institute for Innovation and Public Purpose. Hun har skrevet flere kritikerroste bøker, som The Entrepreneurial State og The Value of Everything. Times, Financial Times and Quartz har alle omtalt henne som en av vår tids mest innflytelsesrike økonomer.
Hun råder politiske beslutningstakere over hele verden om innovasjonsledet inkluderende og bærekraftig vekst, blant annet som spesialrådgiver for EU-kommisjonæren for forskning, vitenskap og innovasjon.