Honoré are un stil atrăgător și o curiozitate molipsitoare pentru lucrurile mărunte din viețile celor de lângă el.
— THE WALL STREET JOURNAL
Privește adevărul drept în față: înaintarea în vârstă este inevitabilă. O trăiești indiferent dacă ai 20, 30 sau 70 de ani. Simți cum te trec fiori numai la gândul că timpul trece și că tu te duci odată cu el. Însă Carl Honoré, vocea mișcării globale Slow și autorul care a schimbat decisiv percepția asupra conceptului de lentoare, îți propune să iei parte la o revoluție a îmbătrânirii. Pe baricadele ei vei descoperi că această perioadă nu este altceva decât o nouă devenire din viața ta. Și că are farmecul ei de neînlocuit.
Orice vârstă are oportunitățile ei, doar să știi cum să profiți din plin de ele. Poți face sport, poți munci și avea idei creative, poți folosi tehnologia pentru tine sau pentru a-i ajuta pe cei din jur. Poți fi în formă, tonic, fericit. Și nici senzația de fluturi în stomac nu trebuie s-o dai uitării: când anii se adaugă, iubirea este ca vinul. Iar inima nu are riduri.
Bestselling author în 34 de limbi și unul dintre cei mai importanți promotori ai conceptului Slow Movement (In Praise of Slow/ Elogiu Lentorii), speaker TED cu aproape 3 milioane de vizualizări, Carl Honoré este un jurnalist canadian stabilit în Londra. A studiat limba italiană și istoria la Universitatea din Edinburgh. După terminarea studiilor universitare a lucrat ca asistent social cu copii ai străzii din Brazilia. A scris articole și reportaje pentru The Economist, The Observer, Miami Herald, Time, National Post, Houston Chronicle și alte publicații din Europa, Canada și America de Sud. După zece ani de activitate editorială intensă, a realizat că pentru o viață mai împlinită și cu mai multe satisfacții, trebuie să încetinim ritmul. Această idee s‑a concretizat într‑o serie de cărți și conferințe de mare succes în întreaga lume.
În cea mai recentă apariție a sa,"Bolder", tradusă în limba română de Nicoleta Mitrofan, Carl Honoré desființează principalele mituri legate de îmbătrânire și propune soluții pentru o schimbare generală a mentalității legate de înaintarea în vârstă, precum și tehnici concrete de îmbunătățire a calității vieții pe termen lung. Într-o lume în care durata de viață a crescut, este timpul să nu mai privim vârsta ca pe o sursă de teamă, sau, și mai rău, să privim îmbătrânirea ca pe o boală. Este timpul să ne bucurăm de anii pe care îi avem, indiferent că avem 30, 50 sau 70 de ani.